Κυριακή 18 Ιουνίου 2017

  ΕΓΓΡΑΦΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΛΙΚΟΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥΠρος:
- κ. Ηλία Αποστολόπουλο, Δήμαρχο Παπάγου-Χολαργού
- κα Μαρία Αθανασάκου, Αντιδήμαρχο Παιδείας Δήμου Παπάγου-Χολαργού
- κα Τζίνα Αρβανίτη, Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Δήμου Παπάγου-Χολαργού
- κ. Χρήστο Πετράκη, Πρόεδρο Σχολικής Επιτροπής Α΄βάθμιας Εκπαίδευσης
Κοιν:
- κα Παρασκευή Νικάκη Διευθύντρια 5ου Δημοτικού Σχολείου Χολαργού
- Ένωση Γονέων Δήμου Παπάγου -Χολαργού
Χολαργός, 30.5.2017

ΘΕΜΑ: Ανάγκες συντήρησης και βελτίωσης των κτιριακών εγκαταστάσεων του σχολείου μας. Ελλείψεις σε προμήθειες εξοπλιστικών μέσων για την κάλυψη λειτουργικών και εκπαιδευτικών αναγκών.

Αξιότιμοι κύριοι,
Με το παρόν έγγραφο μας, ο Σύλλογος Γονέων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Χολαργού στο πλαίσιο της γονικής μέριμνας που ασκούμε για τα παιδιά μας μαθητές του σχολείου, θεωρούμε υποχρέωσή μας να επαναλάβουμε για μια ακόμα φορά καθεμία από τις ανάγκες στις υλικοτεχνικές υποδομές του σχολείου των παιδιών μας τις οποίες προφορικά ή με έγγραφα αιτήματά μας  έχουμε θέσει υπόψη σας κατά το τρέχον σχολικό έτος.  Αιτήματα τα οποία συζητήσαμε και κατά το πρόσφατο (19.5.2017) Σχολικό Συμβούλιο παρουσία του Προέδρου της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, κ. Χρήστου Πετράκη, της Διευθύντριας του σχολείου μας, μελών του Συλλόγου Διδασκόντων και των μελών του ΔΣ του Συλλόγου μας.
 Ειδικώτερα:
- Ανάγκη μετεγκατάστασης  σε μεγαλύτερο κτίριο ή δημιουργία νέου μεγαλύτερου σχολείου . Το σχολείο μας λειτουργεί φέτος ως 8θεσιο παρότι αρχικά κατασκευάστηκε για να λειτουργεί ως 6θεσίο. Κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά φοιτούν σε αυτό 168 μαθητές (πέρσι 177, 9θέσιο). Αποτέλεσμα αυτού του γεγονότος είναι να υπάρχει έλλειψη κοινοχρήστων χώρωνγια τους μαθητές. Αίθουσες που προορίζονταν για κοινόχρηστη χρήση (αίθουσα εκδηλώσεων, αίθουσα ολοημέρου, αίθουσα Η/Υ) έχουν μετασκευαστεί σε αίθουσες διδασκαλίες. Ενώ ο περιορισμένος αύλιος  χώρος  του σχολείου δεν είναι δυνατόν να καλύψει τις ανάγκες προαυλισμού τόσο μεγάλου αριθμού μαθητών. 
- Διαμόρφωση της εισόδου για την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση των παιδιών μας (βλ. υπ’ αριθ. πρωτ. 29464/9.12.2016 έγγραφο αίτημά μας).
- Ανακαίνιση στις τουαλέτες (συντήρηση-βάψιμο στα σκουριασμένα καζανάκια)
- Βάψιμο εσωτερικά των τάξεων, βάψιμο στα κάγκελα (κατά την περσινή καλοκαιρινή περίοδο έλαβε χώρα ελαιοχρωματισμός του σχολείου εξωτερικά και κάποιων, όχι όλων, των αιθουσών)
- Συντήρηση των επιδαπέδιων παιχνιδιών μπροστινής αυλής και σχεδιασμός-δημιουργία νέων επιδαπέδιων παιχνιδιών στην κάτω αυλή
- Κατασκευή ντουλαπιών στις αίθουσες (βλ. υπ΄αριθ. πρωτ. 2164/3.2.2017 έγγραφο αίτημά μας)
- Ανανέωση των Η/Υ (5 για χρήση από τους μαθητές στο μάθημα της πληροφορικής και 1 για το γραφείο της Διευθύντριας)
- Αλλαγή κάδου απορριμάτων μπροστινής αυλής με νέου τύπου, στρογγυλό.
- Απομάκρυνση σπαμένης και σκουριασμένης λάμπας στη μεγάλη αυλή. 
- Αγορά επιπλέον κιτ ρομποτικής για το μάθημα της πληροφορικής (βλ. την από 13.2.17 ηλεκτρονική επιστολή προς την κ. Αντιδήμαρχο Παιδείας)
- Εμπλουτισμός της δανειστικής βιβλιοθήκης (βλ. υπ’ αριθ. πρωτ. 30001/15.12.2016 έγγραφο αίτημα)
- Επισκευή σκηνής αίθουσας εκδηλώσεων του υπογείου- αίθουσα Ε’ τάξης.
Διαπιστώνουμε ότι στην πρόσφατη δημοσίευση της προκήρυξης του έργου συντήρησης και επισκευών των σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου μας κατά την καλοκαιρινή περίοδο, οι αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες σας δεν προβλέπουν οποιοδήποτε σχετικό έργο στο σχολείο μας. 
Επειδή ο Δήμος και οι αρμόδιες υπηρεσίες του είναι υπεύθυνες σύμφωνα με το Νόμο για τις επισκευές και συντηρήσεις των σχολείων, αναμένουμε άμεσα τις απαντήσεις στα συγκεκριμένα έγγραφα αιτήματά μας ώστε υπεύθυνα να ενημερώσουμε και τα μέλη του Συλλόγου μας, τους γονείς των μαθητών του 5ου Δημοτικού Σχολείου Χολαργού.
Για το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Χολαργού 
Η Πρόεδρος       Η Γραμματέας

Όλγα Διώτη      Αναστασία Γιαννικοπούλου
(6996511136)      (6977316072)

   Tο έγγραφό μας αυτό κατατέθηκε και έλαβε αριθμό πρωτοκόλλου στο Δήμο Χολαργού, απηχεί τις ανάγκες του σχολείου μας και για τις οποίες προσπαθούμε όλοι ανεξαιρέτως να επιλυθούν με τον προσφορότερο τρόπο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου