Σάββατο 24 Μαρτίου 2018


 ΕΓΓΡΑΦΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ


Προς: τον κ. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου
τις Δημοτικές Παρατάξεις
τους Δημοτικούς Συμβούλους 

Κοιν:
- τον κ. Δήμαρχο, Ηλία Αποστολόπουλο
- Τον Πρόεδρο Σχολικής Επιτροπής Α΄βάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Χρήστο Πετράκη.
- κα Μαρία Αθανασάκου, Αντιδήμαρχο Παιδείας Δήμου Παπάγου-Χολαργού
- Ένωση Γονέων Δήμου Παπάγου -Χολαργού
Χολαργός, 22-2-2018 

Αξιότιμοι Κύριοι, 

Με την επιστολή μας αυτή φέρνουμε σε σας, το σοβαρότατο θέμα της καθαριότητας του Σχολείου μας.
Η ακολουθούμενη μέχρι τώρα τακτική στο σχολείο μας, η σχολική καθαρίστρια να αναλαμβάνει καθήκοντα το μεσημέρι, ώρ. 13.00, έχει ως αποτέλεσμα το σχολείο μας να παραδίδεται καθαρό το πρωί και να είναι αναπόφευκτα βρώμικο, κυρίως στις τουαλέτες, ήδη από το πέρας του πρώτου διαλείμματος, ώρ. 10.00 περίπου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να παραμένει βρώμικο καθ’ όλη τη διάρκεια του πρωινού ωραρίου μέχτι τις 13.00. Από τον Μάιο του 2017 και μέχρι σήμερα με την πρόσληψη και απασχόληση ΥΕ Γενικών Καθηκόντων στο Σχολείο μας, στα πλαίσια του σχετικού προγράμματος του ΟΑΕΔ, το παραπάνω πρόβλημα έχει ως ένα βαθμό αντιμετωπιστεί, αφού ο άνθρωπος αυτός βοηθά στην καθαριότητα των κοινοχρήστων χώρων του σχολείου κατά τη διάρκεια του πρωινού. Ωστόσο το συγκεκριμένο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ στο σχολείο μας βαίνει στο τέλος του (Μάρτιος 2018) . Πολύ σύντομα τα παιδιά μας θα βρεθούν και πάλι αντιμέτωπα με συνθήκες υγιεινής ανεπίτρεπτες για σχολικό χώρο.
Είναι κατά συνέπεια για εμάς αυτονόητη και επιβεβλημένη η παρουσία και η απασχόληση σχολικής καθαρίστριας στο σχολείο μας καθόλη τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου.
Για το λόγο αυτό, ζητώντας άμεση λύση στο παραπάνω πρόβλημα, έχουμε ήδη απευθύνει έγγραφο αίτημα προς τον Πρόεδρο της Σχολικής ΠΕ. Η απάντηση που λάβαμε ωστόσο είναι πέραν κάθε πραγματικότητας.
Το αίτημά μας έφτασε και προς τον κ. Δήμαρχο. Καμία πρόταση για επίλυση του προβλήματος έφτασε ούτε από αυτόν.
Αναρωτιόμαστε πόσο παραπάνω πρέπει να επιχειρηματολογήσουμε για να σας πείσουμε για την αυτονόητη κρισιμότητα του αιτήματος μας. Πόσες φορές πρέπει να επαναλάβουμε ότι τα παιδιά μας αποφεύγουν να χρησιμοποιούν τις τουαλέτες, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία τους. Ότι η έλλειψη καθαριστή στους σχολικούς χώρους κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου δημιουργεί εστίες μικροβίων και μόλυνσης.
Αξιότιμοι Κύριοι,
Στις 20 Φεβρουαρίου 2018, κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου στις βρύσες που βρίσκονται στον προαύλιο χώρο, και από τις οποίες πίνουν νερό τα παιδιά μας βρέθηκαν περιττώματα. Σχολική καθαρίστρια δεν υπήρχε για να επιληφθεί. Ο σχολικός επιστάτης, που επιλήφθηκε, αποχωρεί σε λίγες ημέρες.
Η παρουσία του σχολικού καθαριστή είναι στοιχειωδώς αναγκαία και επιβεβλημένη κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου. Η αρμοδιότητα και η ευθύνη για την επίλυση του προβλήματος είναι δική σας. Δική σας είναι και η βούληση για την επίλυση του προβλήματος. 

Οι Γονείς των Μαθητών του 5ου Δημοτικού Σχολείου Χολαργού 

  Σας ενημερώνουμε ότι το αίτημά μας προς το Δημοτικό συμβούλιο για την πρωινή καθαριότητα κατατέθηκε χθες αφού συγκεντρώθηκαν 162 υπογραφές γονιών.
Αριθμός πρωτοκόλλου 6869/23.3.18.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου