Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

Πρακτικό Συνεδρίασης Διοικητικού Συμβουλίου


Την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018, ώρα 19.00, συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου προκειμένου να αποφασίσει επί των παρακάτω θεμάτων της ημερησίας διάταξης:

1. Προγραμματισμός δράσεων και δραστηριοτήτων τους επόμενους μήνες - Πασχαλιάτικο Παζάρι 2. Δράσεις για το πρόβλημα της καθαριότητας στο σχολείο μας ύστερα από την αλληλογραφία με το Δήμο. 3. Σύσταση Επιτροπής σύνταξης νέου Καταστατικού, ενημέρωση μελών Συλλόγου σχετικά με το υπάρχον και δήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στην Επιτροπή. 4. Ψήφισμα για δημόσια και δωρεάν παιδεία της Ένωσης Γονέων και ενημέρωση επ' αυτού.

Παρόντες :Όλγα Διώτη, Πρόεδρος, Αναστασία Γιαννικοπούλου, Γραμματέας, Παναγιώτης Τάγκαλης. Ταμίας, Ευάγγελος Μπαλάφας, και Ζίνα Μπέκα Μέλη. Διαπιστώνεται απαρτία και ξεκινά η συζήτηση.

   Πριν την έναρξη της συζήτησης των θεμάτων της Ημερήσιας Διάταξης το λόγο ζήτησε και έλαβε η γραμματέας για να ενημερώσει για τα εξής : Μετά την αναφορά στην προηγούμενη συνεδρίαση ότι οι γονείς δεν ενημερώνονται μέσω των ηλεκτρονικών επιστολών που στέλνουμε για κάθε ανακοίνωση του Συλλόγου, επικοινώνησα με τους συντονιστές των τμημάτων και ζήτησα να μου πουν εάν υπάρχουν γονείς για τους οποίους δεν έχουν τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις για την αποστολή των ανακοινώσεων. Όλοι οι συντονιστές των τμημάτων πλην της Στ’ τάξης μου έστειλαν τα στοιχεία, τα οποία είναι και στην διάθεση όποιου ενδιαφέρεται. Σε κάθε τμήμα είναι ζήτημα εάν υπάρχουν 1-2 άτομα τα οποία δεν έχουν δώσει ηλεκτρονικές διευθύνσεις, είτε γιατί δεν διαθέτουν  είτε γιατί δεν θέλησαν. Σε κάποιες από αυτές τις περιπτώσεις οι γονείς ενημερώνονται είτε μέσω της σελίδας στο F/B, είτε μέσω του πίνακα ανακοινώσεων. Προσωπικά, από την επαφή που έχω, τόσο με τους συντονιστές, όσο και με γονείς, έχω διαμορφώσει την άποψη ότι υπάρχει άμεση και επαρκής ενημέρωση των γονέων για τις δράσεις του Συλλόγου και τα σχόλια όλων είναι θετικά για τρόπο της ενημέρωσης μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. 
Μετά από αυτά εισέρχεται η συζήτηση στα θέματα της ημερήσιας διάταξης. 

Θέμα 1ο : Προγραμματισμός δράσεων και δραστηριοτήτων τους επόμενους μήνες - Πασχαλιάτικο Παζάρι. 

Το λόγο έλαβε η πρόεδρος και είπε ότι τα χρονικά περιθώρια είναι φέτος ασφυκτικά γιατί το Πάσχα είναι νωρίς και μέσα στον μήνα Μάιο θα υπάρχει και η φιλοξενία της τάξης του δημοτικού σχολείου των Κουνουπιδιανών.
Για τον μήνα Μάρτιο έχει ήδη προγραμματιστεί στην αρχή του η επίσκεψη στο Μουσείο Παιχνιδιών και στις 30-31 το πασχαλινό παζάρι.
Πρότεινε για τον μήνα Απρίλιο μετά την επιστροφή από τις διακοπές του Πάσχα, να διοργανωθεί ξενάγηση σε κάποιον ανοιχτό αρχαιολογικό χώρο. 
Μετά από διαλογική συζήτηση αποφασίστηκε ομόφωνα η διοργάνωση στις 22.4. επίσκεψης-ξενάγησης στον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας αγοράς.
Στη συνέχεια η γραμματέας πήρε το λόγο και πρότεινε να συμμετάσχει και φέτος ο Σύλλογος στην πανελλήνια δράση “Let’s do it Greece”. Πρότεινε δε φέτος να μην γίνει αυτό ως δράση καθαρισμού του σχολείου αλλά ως δράση καλλωπισμού. Δηλαδή, να βαφτούν τα επιδαπέδια παιχνίδια ή να γίνει κάποια ζωγραφιά σε τοίχους ή άλλα σημεία του σχολείου, αφού ζητηθεί η χορήγηση των αναγκαίων χρωμάτων από τη σχολική επιτροπή και ίσως και σε συνεργασία με την εκπαιδευτικό των εικαστικών, η οποία θα κάνει μια σχετική προετοιμασία με τα παιδιά.
Η πρόεδρος ανέφερε ότι κατά την άποψή της θα μπορούσε και φέτος η συγκεκριμένη δράση να αφορά την καθαριότητα του σχολείου.
Το μέλος Β. Μπαλάφας πήρε τον λόγο και πρότεινε να γίνει στα πλαίσια της δράσης η φύτευση του μικρού χώρου που υπάρχει ανάμεσα στο προαύλιο και τη μικρή πίσω αυλή, αφού έχει γίνει μια προετοιμασία με τον καθαρισμό της από συνεργείο του Δήμου.
Ο ταμίας Π. Τάγκαλης ανέφερε την πρόταση να φυτευτεί το μικρό κηπάκι στην πλαϊνή αυλή.
Μετά από αυτά αποφασίζεται ομόφωνα η συμμετοχή του Συλλόγου στην παραπάνω πανελλήνια δράση. 
Το μέλος Β. Μπαλάφας ανέφερε ότι θα πρέπει να καθορίσουμε επίσης και τον χρόνο της πραγματοποίησης της καλοκαιρινής εκδρομής του Συλλόγου.
Από τη συζήτηση που ακολούθησε αποφασίστηκε ως πιθανή ημερομηνία διεξαγωγής της εκδρομή το Σάββατο 2 Ιουνίου ή η Κυριακή 3 Ιουνίου 2018.
Επιπλέον ο Β. Μπαλάφας πρότεινε και τη διεξαγωγή πικ νικ μέχρι τις 20 Μαϊου.
Σε σχέση με το πασχαλινό παζάρι η πρόεδρος ανέφερε ότι μίλησε με την εκπαιδευτικό των εικαστικών, η οποία συμφώνησε να συντονίσει τα παιδιά για να φτιάξουν κατασκευές και συγκεκριμένα : οι Α’ και Β’ τάξεις στολίδια από πηλό, οι Γ’ και Δ’ βαζάκια και οι Ε’ και Στ’ λαμπάδες. Για τις κατασκευές αυτές θα χρειαστούν υλικά, το κόστος των οποίων θα πρέπει να καλύψει ο Σύλλογος. Αναμένεται η εικαστικός να μας δώσει τη σχετικά λίστα και στη συνέχεια η πρόεδρος ανέλαβε να αναζητήσει τη σχετική προσφορά για την αγορά τους, την οποία υπολογίζει περίπου στα 50-60 ευρώ.
Η γραμματέας πρότεινε να σταλεί μέσω των συντονιστών των τμημάτων ενημέρωση προς όλους τους γονείς σχετικά με την ημερομηνία της διεξαγωγής του παζαριού και να ζητηθεί η συμμετοχή τους με κατασκευές ή άλλες προσφορές.
Η πρόταση έγινε ομόφωνα δεκτή.

2ο Θέμα : Δράσεις για το πρόβλημα της καθαριότητας στο σχολείο μας ύστερα από την αλληλογραφία με το Δήμο. 

Τον λόγο πήρε η πρόεδρος και ανέφερε ότι είμαστε όλοι ενήμεροι για την από 14.2.18 απάντηση του Δημάρχου στη σχετική με την καθαριότητα επιστολή της Ένωσης Γονέων.
Η γραμματέας διαβάζει το απόσπασμα από την επιστολή που αφορά στην καθαριότητα.
Στη συνέχεια η Πρόεδρος αναφέρει ότι μετά από το γεγονός ότι κατά τη γνώμη της τα αιτήματα για επίλυση του προβλήματος της πρωινής καθαριότητας έμειναν αναπάντητα, προτείνει να συνταχθεί ψήφισμα για το θέμα το οποίο θα προτείνουμε για υπογραφή σε όλους τους γονείς του σχολείου το οποίο να το καταθέσουμε προς το Δημοτικό Συμβούλιο.
Το μέλος Β. Μπαλάφας πήρε τον λόγο και ρώτησε τι έχει κάνει η Ένωση μετά την παραπάνω απάντηση του Δημάρχου.
Η γραμματέας υπό την ιδιότητά της του μέλους του ΔΣ της Ένωσης ενημέρωση ότι δεν έχει συνεδριάσει ακόμη το ΔΣ της Ένωσης για να συζητήσει το θέμα αυτό. Στην πρόσφατη όμως συνάντηση των ΔΣ των συλλόγων που έγινε με πρωτοβουλία της Ένωσης ήταν διάχυτη η δυσαρέσκεια όλων για το περιεχόμενο της επιστολής του Δημάρχου.
Το μέλος Β. Μπαλάφας ανέφερε ότι κατά την άποψή του η επόμενη κίνηση θα πρέπει να είναι ουσιαστική και να έχει αποτέλεσμα. Βούλησή του είναι να λυθεί το θέμα και για το λόγο αυτό ανέφερε ότι πρέπει να ακολουθήσει ο Σύλλογος τη σωστή διαδικασία και να αναζητήσει ποιος είναι υπεύθυνος προς τον οποίο και θα πρέπει να απευθυνθεί.
Τον λόγο έλαβε στη συνέχεια το μέλος Ζ. Μπέκα και είπε ότι, σύμφωνα με την ερμηνεία της σύμβασης που έχει υπογράψει, η καθαρίστρια έχει αναλάβει ένα έργο χωρίς ωράριο. Με την ανοχή της σχολικής επιτροπής και θεωρώντας ότι τα χρήματα της αμοιβής είναι λίγα, η καθαρίστρια απασχολείται λίγες ώρες. Για το λόγο αυτό τέθηκε από την Ένωση προς τον Δήμαρχο η πρόταση να βρεθούν κονδύλια που θα ενισχύσουν τον μισθό των καθαριστριών για να απασχολούνται περισσότερες ώρες στα σχολεία. Σε αυτό το αίτημα δεν υπήρξε απάντηση από τον Δήμαρχο.
Στη συνέχεια το λόγο πήρε το παριστάμενο μέλος του Συλλόγου και εκπρόσωπος στην Ένωση Γονέων Ελ. Χατζηγεωργίου και ανέφερε ότι για την καθαριότητα των σχολείων είναι αρμόδια η σχολική επιτροπή και άρα ο Δήμος, είναι επομένως, κατά την άποψή της, θέμα πολιτικής βούλησης να βρεθεί λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα.
Στη συνέχεια η πρόεδρος έθεσε σε ψηφοφορία την πρόταση να συνταχθεί κείμενο με αίτημα προς το Δημοτικό Συμβούλιο, δηλαδή, προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, τις Δημοτικές Παρατάξεις και τους Δημοτικούς Συμβούλους. Το κείμενο να προωθηθεί αφενός μέσω των συντονιστών αφετέρου ως φωτοτυπημένο αντίγραφο προς όλους τους γονείς των μαθητών του σχολείου προκειμένου να τους ζητηθεί να το συνυπογράψουν. Να αναρτηθεί επίσης στο μπλογκ του Συλλόγου.
Αποφασίστηκε ομόφωνα η παραπάνω πρόταση. Η σύνταξη του κειμένου ανατέθηκε ομόφωνα στο μέλος Ζ. Μπέκα, η οποία δεσμεύτηκε να το έχει έτοιμο το αργότερο έως την ερχόμενη Δευτέρα.
Η γραμματέας έθεσε το ερώτημα εάν το κείμενο αυτό θα δημοσιοποιηθεί και στα τοπικά μέσα.
Την αρνητική τους άποψη εξέφρασαν επ’ αυτού οι Π. Τάγκαλης και Β. Μπαλάφας.
Η πρόεδρος ανέφερε ότι εφόσον δημοσιευτεί στο μπλογκ του Συλλόγου μπορεί ο οποιοσδήποτε να το αναδημοσιεύσει από εκεί.
 Το μέλος Ζ. Μπέκα πρότεινε επίσης παράλληλα με την παραπάνω ενέργεια να αναρτηθεί πανό στο σχολείο με περιεχόμενο σχετικό με το αίτημα για πρωινή καθαριότητα.
Θετικά ψήφισαν στην πρόταση αυτή τόσο η πρόεδρος όσο και η γραμματέας εφόσον υπάρξει προηγούμενη συνεννόηση με τη Διευθύντρια του Σχολείου.
Αρνητικά ψήφισαν στην πρόταση αυτή οι Π. Τάγκαλης και Β. Μπαλάφας.
Επιπλέον η πρόεδρος πρότεινε αφού συνεννοηθεί με τη Διευθύντρια να βγουν φωτογραφίες από τις τουαλέτες. Η πρόταση έγινε δεκτή από όλους.
 
3ο Θέμα: Σύσταση Επιτροπής σύνταξης νέου Καταστατικού, ενημέρωση μελών Συλλόγου σχετικά με το υπάρχον και δήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στην Επιτροπή. 

Η πρόεδρος ανέφερε ότι το θέμα επανέρχεται για συζήτηση αφού δεν λήφθηκε απόφαση στην προηγούμενη συνεδρίαση. Το θέμα πλέον είναι σε όλους γνωστό και εάν υπήρχε από οποιονδήποτε ενδιαφέρον συμμετοχής στην επιτροπή θα έπρεπε να το εκδηλώσει μέχρι σήμερα.
Το μέλος Β. Μπαλάφας συμφώνησε ότι εφόσον μέχρι και σήμερα δεν υπήρξε εκδήλωση ενδιαφέροντος από τον οποιονδήποτε θα πρέπει να προχωρήσουμε στη λήψη σχετικής απόφασης.
Ο ταμίας Π. Τάγκαλης ζήτησε διευκρινίσεις σχετικά με την αναβολή λήψης απόφασης στην προηγούμενη συνεδρίαση, στην οποία ήταν απών.  Δόθηκαν από την πρόεδρο οι αναγκαίες διευκρινίσεις.
Το μέλος Ζ. Μπέκα επανήλθε στην πρότασή της, όπως είχε διατυπωθεί και στην προηγούμενη συνεδρίαση να συγκροτηθεί η Επιτροπή προετοιμασίας του νέου καταστατικού από την ίδια και τα μέλη του Συλλόγου Ελένη Χατζηγεωργίου και Δώρα Ευαγγελίδου. Ενημέρωσε δε ότι η Δώρα Ευαγγελίδου, όπως είχε δηλώσει στην προηγούμενη συνεδρίαση είναι σύμφωνη με τη συμμετοχή της στην επιτροπή αυτή, ωστόσο στη σημερινή συνεδρίαση δεν μπορούσε να είναι παρούσα για προσωπικούς λόγους.
Αποφασίζεται ομόφωνα η σύσταση της επιτροπής όπως προσδιορίζεται στο παραπάνω θέμα. Η Επιτροπή ανέλαβε την υποχρέωση να καταθέσει σχέδιο καταστατικού έως το τέλος Μαρτίου.

4ο Θέμα : Ψήφισμα για δημόσια και δωρεάν παιδεία της Ένωσης Γονέων και ενημέρωση επ' αυτού.

Η πρόεδρος έλαβε το λόγο και διάβασε το κείμενο του ψηφίσματος με τίτλο «Η «ΔΩΡΕΑΝ» ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΗ», το οποίο έχει διαβιβαστεί προς όλα τα ΔΣ των Συλλόγων Γονέων προκειμένου να συλλεχθούν υπογραφές και να κατατεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο. Το  κείμενο έχει ως εξής:
«Η «ΔΩΡΕΑΝ» ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΗ
Τουλάχιστον 1800 ευρώ ετησίως για ένα παιδί στο δημοτικό. 
Τουλάχιστον 3800 ευρώ ετησίως για ένα παιδί στο γυμνάσιο ή στο λύκειο.
Αυτά τα ποσά χρειάζονται για να εξασφαλιστούν τα απολύτως απαραίτητα για την σωστή εκπαίδευση των παιδιών μας. Αυτά είναι το ελάχιστο που κοστίζει το πλαίσιο
της «δωρεάν» δημόσιας παιδείας, για την οποία πληρώνουμε μέσω της φορολόγησής μας,  ανά μαθητή. 
Ποσά που καλύπτουν αναλώσιμα, γραφική ύλη, βιβλία, ενδοσχολικές εκδρομές, φροντιστήρια, 1 ξένη γλώσσα, 1 αθλητική  ή/και  1 καλλιτεχνική δραστηριότητα. Αυτά που θεωρούνται απαραίτητα για την επίτευξη του «νους υγιής εν σώματι υγιεί»,  σε κάθε πολιτισμένη κοινωνία.
Η αντιστοιχία των ποσών αυτών με τον βασικό μισθό είναι εξωπραγματική. Ο δε,διπλασιασμός, τριπλασιασμός κ.λ.π. των ποσών αυτών ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών σε κάθε οικογένεια σε σχέση με την σημερινή οικονομική κατάσταση που εκπικρατεί στην κοινωνία μας, καταλήγει σε μια αδύνατη εξίσωση. 
Οι γονείς, σαν μάγοι, καταφέρνουν, στην πλειοψηφία τους και  με πολλές θυσίες να διαθέτουν αυτά τα ποσά. 
Στέλνουν τα παιδιά τους σε δημόσια σχολεία που στεγάζονται σε κακοσυντηρημένα σχολικά κτήρια με ελλείψεις στις υποδομές τους, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο την υγεία των παιδιών και σε κάποιες περιπτώσεις την σωματική τους ακεραιότητα. 
Εμείς, οι γονείς του Δήμου Παπάγου-Χολαργού, διαπιστώνοντας ότι έχουμε φτάσει πλέον στα όρια των αντοχών μας, επιθυμούμε να αλλάξουμε την κατάσταση. Ζητώντας καταρχήν την εφαρμογή των όσων προβλέπονται στο πλαίσο της «δωρεάν» δημόσιας παιδείας.  Σταματώντας να πληρώνουμε για ότι δεν μας αναλογεί. 
Απαιτούμε από τους αρμόδιους φορείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους, το κράτος να αυξήσει τις δαπάνες για την παιδεία, ο Δήμος άμεσα να καλύψει όλες τις ανάγκες των σχολείων και συγκεκριμένα: 
• Σεισμική θωράκιση και αντισεισμική προστασία σχολικών κτηρίων. • Υλοποίηση τεχνικής συντήρησης κτηρίων πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς • Ανέγερση νέων σχολικών μονάδων. • Άμεση αναπλήρωση βοηθητικού προσωπικού (καθαριστών, τραπεζοκόμων) και δημιουργία πραγματικού και ουσιαστικού πλαισίου για την λειτουργία του ολοήμερου και την άψογη καθαριότητα των σχολείων.  • Εξοπλισμό εργαστηρίων και τάξεων με αναλώσιμα και γραφική ύλη. • Οργάνωση απογευματινών αθλητικών και καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων στους χώρους των σχολείων. Τα παιδιά μας είναι αυτά που μας δίνουν την δύναμη. Αν δεν έχουν μέλλον τα παιδιά μας, δεν έχει μέλλον η χώρα μας.»

Στη συνέχεια η πρόεδρος ανέφερε ότι, όπως ενημερωθήκαμε, πρόθεση της Ένωσης είναι να συλλέξει όσο περισσότερες υπογραφές από γονείς. Έχει ήδη ξεκινήσει η συλλογή υπογραφών σε κάποια σχολεία. Στο 2ο και 3ο Δημοτικά Χολαργού και Παπάγου, στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο Παπάγου όπου το έχουν προωθήσει στους γονείς και ζήτησαν την συγκατάθεσή τους ηλεκτρονικά. 
Το λόγο έλαβε η γραμματέας και ενημέρωσε με την ιδιότητά της του μέλους του ΔΣ της Ένωσης ότι έχει ληφθεί η απόφαση να αναρτηθεί στο μπλογκ της Ένωσης και να υπάρχει εκεί η δυνατότητα να υπογράφει όποιος γονέας το επιθυμεί. Δεν έχει έρθει όμως ακόμη η ενημέρωση ότι η απόφαση αυτή έχει πραγματοποιηθεί. Στη συνέχεια ανέφερε ότι κατά την άποψή της η ορθή τακτική θα ήταν να υπογραφεί από τα μέλη των ΔΣ όλων των Συλλόγων Γονέων της Ένωσης καθώς και από όλους τους εκπροσώπους. Η λογική της συλλογής υπογραφών από γονείς, τη στιγμή που αριθμός που θα συγκεντρωθεί είναι εντελώς αβέβαιος παρασύρει στο επιχείρημα που μπορεί να προταθεί από τον Δήμαρχο ότι σε σύγκριση με το σύνολο όλων των γονέων των μαθητών των σχολείων του Δήμου οι υπογραφές που θα έχουν συγκεντρωθεί θα είναι πολύ λιγότερες.
Το λόγο έλαβε το μέλος Β. Μπαλάφας και υποστήριξε ότι το ψήφισμα της Ένωσης εμπεριέχει και το θέμα της καθαριότητας και θα ήταν σωστότερο κατά την άποψή του να πιέσουμε μέσω αυτού για λύση στο πρόβλημα της καθαριότητας. Σε κάθε περίπτωση υποστήριξε ότι η συλλογή υπογραφών για το ψήφισμα θα πρέπει να γίνει παράλληλα με το παραπάνω αίτημα του Συλλόγου για την καθαριότητα.
Το μέλος Ζ. Μπέκα υποστήριξε ότι δεν συμφωνεί με την παράλληλη συλλογή υπογραφών για τα δύο κείμενα, διότι , κατά την άποψή της, το κείμενο για την καθαριότητα είναι συγκεκριμένο και στοχευμένο ενώ στο κείμενο του ψηφίσματος  ο Δήμαρχος έχει ήδη απαντήσει με την τελευταία του επιστολή.
Η γραμματέας υποστήριξε ότι το να προωθήσουμε στους γονείς ταυτόχρονα δύο κείμενα θα τους δημιουργήσουμε σύγχυση γιατί αναμφίβολα όσοι τα διαβάσουν θα μπουν στη διαδικασία να τα συγκρίνουν μπερδεύοντας την σκοπιμότητα του καθενός.
Ο ταμίας Π. Τάγκαλης ανέφερε ότι και κατά τη δική του άποψη θα πρέπει να διακινήσουμε τα δύο κείμενα παράλληλα και όποιος θέλει να υπογράψει, θα το υπογράψει σφαιρικά. Είναι πιο εύκολο να συλλέξουμε τις υπογραφές ταυτόχρονα.
Το λόγο πήρε και το μέλος του Συλλόγου και εκπρόσωπος στην Ένωση Ελ. Χατζηγεωργίου η οποία υποστήριξε ότι κατά την άποψή της τα δύο κείμενα πρέπει να προχωρήσουν παράλληλα. Κάποια από τα θέματα που τίθενται στο κείμενο της Ένωσης δεν αφορούν τον Δήμο. Επίσης υποστήριξε ότι τα δύο κείμενα δεν βρίσκονται σε αντιπαράθεση. Πρότεινε επίσης να επισημανθεί κατά τη διακίνηση του κειμένου του Συλλόγου για την καθαριότητα το επείγον του θέματος.
Με την τελευταία πρόταση συμφώνησε το μέλος Β. Μπαλάφας.
Το λόγο πήρε η πρόεδρος η οποία διατύπωσε την πρόταση να προωθηθούν τα δύο κείμενα ξεχωριστά με διαφορά μιας εβδομάδας. Πρώτα το κείμενο του Συλλόγου για την καθαριότητα, το οποίο και επείγει και στη συνέχεια και αφού έχει δημιουργηθεί στο μπλογκ της Ένωσης η δυνατότητα της ηλεκτρονικής υπογραφής, το υπό συζήτηση ψήφισμα της Ένωσης.
Με την πρόταση αυτή της προέδρου συμφώνησαν η γραμματέας και το μέλος Ζ. Μπέκα. Διαφώνησαν ο ταμίας και το μέλος Β. Μπαλάφας.
Κατά συνέπεια αποφασίζεται κατά πλειοψηφία να προωθηθεί το παραπάνω ψήφισμα της Ένωσης με συνοδευτικό για τη συλλογή υπογραφών μια εβδομάδα μετά την προώθηση του παραπάνω κειμένου για την καθαριότητα προς το Δημοτικό Συμβούλιο και εφόσον έχει δημιουργηθεί στο μπλογκ της Ένωσης η δυνατότητα της ηλεκτρονικής υπογραφής του ψηφίσματος.
Άλλο θέμα για συζήτηση δεν υπάρχει γι’ αυτό λύεται η συνεδρίαση.

Η επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ αποφασίζεται για τις 7.3.2018.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ     Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου