Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017


ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 19/5

 

Αγαπητοί γονείς

    Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για όσα συζητήθηκαν στο σχολικό συμβούλιο που έλαβε χώρα στις 19/5 στο χώρο του σχολείου παρουσία της κας διευθύντριας , δασκάλων, του προέδρου της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής και όλων των μελών του ΔΣ του Συλλόγου μας.
    Τέθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν στη βελτίωση των υλικοτεχνικών υποδομών του σχολείου μας καθώς και ενόψει των 27 εγγραφών για τη νέα σχολική χρονιά στην Α΄ δημοτικού η ανάγκη για μετεγκατάσταση του σχολείου μας σε μεγαλύτερο κτιριακό συγκρότημα όπου θα υπάρχει μέριμνα για δημιουργία αιθουσών εκδηλώσεων, πληροφορικής, γυμναστηρίου κλπ. Σε ό,τι αφορά ειδικά στις υλικοτεχνικές υποδομές κατατέθηκαν οι ανάγκες του σχολείου μας και στον πρόεδρο της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής του δήμου μας που αν και αναρμόδιος δεσμεύτηκε για την υλοποίηση των περισσοτέρων από αυτές. Συγκεκριμένα αφού του θέσαμε υπόψιν την δυσαρέσκειά μας για την μη συμμετοχή του σχολείου μας στις καλοκαιρινές εργολαβίες που λαμβάνουν χώρα σε όλα τα σχολεία του δήμου μας τον πληροφορήσαμε από κοινού με το εκπαιδευτικό προσωπικό, τόσο για την ανάγκη ελαιοχρωματισμού των εξωτερικών κιγκλιδωμάτων, κάποιων αιθουσών που δεν έχουν ακόμα βαφτεί από πέρυσι, καθώς και τη συντήρηση των επιδαπέδιων παιχνιδιών και τη δημιουργία καινούριων όπου υπάρχει δυνατότητα. Επιπλέον την απομάκρυσνση της λάμπας που είναι χαλασμένη και αντικατάστασή της από καινούρια. Την αντικατάσταση του κάδου απορριμάτων στην μπροστινή αυλή με νέου τύπου κυκλικό. Το κλάδεμα και τον καθαρισμό των δέντρων και φυτών όπου χρειάζονται. Την ανακαίνιση των τουαλετών και τη συντήρηση των σκουριασμένων καζανακίων. Την αγορά δύο επιπλέον κιτ ρομποτικής. Την ανανέωση των Η/Υ. Και επιπλέον τον καθαρισμό και την ανακαίνιση της σκηνής στην αίθουσα των εκδηλώσεων στον κάτω όροφο.
   Σε ότι αφορά στο θέμα της διαπλάτυνσης του πεζοδρομίου που έχουμε θέσει εδώ και αρκετούς μήνες με επιμονή και συνέχεια λάβαμε την απάντηση για αναμονή για την εκπόνηση μελέτης του έργου που απαιτείται προκειμένου να προχωρήσει η τεχνική υπηρεσία του δήμου στην υλοποίησή του.
   Μιλήσαμε και με τη διευθύντρια του σχολείου για τις αρμοδιότητες και τις υποχρεώσεις του υπαλλήλου που ήρθε στο σχολείο μας στο πλαίσιο προγράμματος κοινοφελούς εργασία του ΟΑΕΔ ως επιστάτης με 8μηνη σύμβαση (Μάιος-Δεκέμβριος 2017) και ο οποίος πέρα του καθήκοντος της ασφαλούς αποχώρησης των παιδιών είναι επιφορτισμένος και με την καθαριότητα των τουαλετών μέχρι να αναλάβει η καθαρίστρια του σχολείου μας καθώς  και των εξωτερικών χώρων. Επιπλέον θέσαμε το θέμα της επισταμένης επιτήρησης στο κάτω όροφο και δη στις τουαλέτες όπου δεσμεύτηκε όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό για την σωστότερη επιτήρηση και συνεχή παρουσία τους σε όλους τους χώρους του ορόφου αυτού. Σε ότι αφορά σε προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας επίσης δεσμεύτηκε η κα διευθύντρια να τα μελετήσουν και να επιλεγούν κάποια που συμφωνούν και με τις ανάγκες του σχολείου μας. Στο θέμα της χορηγίας από ιδρύματα και τράπεζες Η/Υ έχουν γίνει αιτήματα και από την κα διευθύντρια και από το ΔΣ του Συλλόγου μας τα οποία εκκρεμούν. Στο θέμα των υγρών αντισηπτικών που τέθηκε η κα Νικάκη μας απάντησε πως δεν προβλέπεται από το Υπουργείο παιδείας και επιπλέον πως υπάρχει ο κίνδυνος για εμφάνιση αλλεργιών στα παιδιά στα συγκεκριμένα προϊόντα.
   Οι δάσκαλοι όταν ρωτήθηκαν απάντησαν πως σε γενικές γραμμές είναι ευχαριστημένοι από τη συνεργασία με τους γονείς και τους μαθητές και μας προτρέπουν να συμμετέχουμε και να επικοινωνούμε περισσότερο ώστε να λύνονται όλα τα προβλήματα με τον πιο αποτελεσματικό και ενδεδειγμένο για τα παιδιά μας τρόπο.

Το ΔΣ του Συλλόγου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου