Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

Πρακτικό Συνεδρίασης Διοικητικού Συμβουλίου

Την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018, ώρα 19.00, συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου προκειμένου να αποφασίσει επί των παρακάτω θεμάτων της ημερησίας διάταξης: 

1. Οργάνωση αποκριάτικης γιορτής  2. Πασχαλιάτικο παζάρι 3. Λοιπές δράσεις για τους επόμενους μήνες και προγραμματισμός. 4. Λέσχη Φιλαναγνωσίας και αγορά  βιβλίων 5. Ερώτημα σχετικά με την αντισεισμική θωράκιση του κτιρίου του σχολείου μας.  6. Σύσταση Επιτροπής σύνταξης νέου Καταστατικού, ενημέρωση μελών Συλλόγου σχετικά με το υπάρχον.

Παρόντες :Όλγα Διώτη, Πρόεδρος, Έλενα Καϊτσα, Αντιπρόεδρος, Αναστασία Γιαννικοπούλου, Γραμματέας, Ευάγγελος Μπαλάφας, Γιάννης Ακρίδας και Ζίνα Μπέκα Μέλη. Διαπιστώνεται απαρτία και ξεκινά η συζήτηση.

Πριν την έναρξη της συζήτησης των θεμάτων της Ημερήσιας Διάταξης το λόγο έλαβε η πρόεδρος για να ενημερώσει για τα εξής : Στην από 18.1.18 κοινή με την κ. Μάσσου επιστολή μας προς τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής ΠΕ για το πρόβλημα της καθαριότητας κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου (πρωινή καθαριότητα) μετά τη λήξη της σύμβασης του Επιστάτη τον Μάρτιο λάβαμε την ακόλουθη απάντηση με ημερομηνία 24.1.18 από τον κ. Πετράκη. Διαβάζεται η επιστολή (επισυνάπτεται).
Το λόγο έλαβε το μέλος Ζίνα Μπέκα και είπε ότι η επιχειρηματολογία που αναφέρεται στην επιστολή είναι μια καινούρια επιχειρηματολογία.
Το μέλος Β. Μπαλάφας είπε ότι το γλίστρημα στις τουαλέτες είναι το μόνο θέμα.
Η γραμματέας ανέφερε ότι το δάπεδο στις τουαλέτες του σχολείου φτιάχτηκε πέρυσι αντιολισθητικό.
Η πρόεδρος πήρε τον λόγο για να αναφέρει ότι μητέρα του σχολείου της ανέφερε πρόσφατα ότι και στο διάστημα που υπάρχει ο Επιστάτης οι τουαλέτες δεν είναι καθαρές στα διαλείμματα. 
Στο σημείο αυτό προσήλθε στη συνεδρίαση η Γραμματέας του ΔΣ της Ένωσης Γονέων και προεδρεύουσα της Επιτροπής Πρωτοβάθμιας του ΔΣ της Ένωσης και
ζήτησε τον λόγο για να ενημερώσει για τα εξής : Το ΔΣ της Ένωσης Γονέων έχει δημιουργήσει μια επιτροπή που ασχολείται με τα θέματα και τα προβλήματα της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου. Η Επιτροπή δεν έχει συνεδριάσει τους τελευταίους 2 μήνες αλλά πρόκειται να συνεδριάσει την επόμενη εβδομάδα. Έχουμε διαπιστώσει ότι οι γονείς δεν ενημερώνονται και δεν έχουμε το σωστό feedback. Το μεγάλο και άλυτο θέμα παραμένει η καθαριότητα. Έχουμε κάνει επανειλημμένα αιτήματα, εκτός και εντός Ένωσης, ωστόσο τα πράγματα είναι στάσιμα. Θα θέλαμε να ξέρουμε τι προτίθεστε και τι θέλετε να κάνετε. Ένας στόχος πρέπει να είναι μετρήσιμος. 
Η πρόεδρος διατύπωσε στο σημείο αυτό το ερώτημα πού βρίσκεται η Επιτροπή σχετικά με το θέμα αυτό.
Η Άλκ. Καβάσιλα απάντησε ότι έχουν κάνει τα τυπικά και μια παράσταση στη Σχολική Επιτροπή. Μας διαβεβαίωσαν ότι φέτος άλλαξαν τις συμβάσεις με τις καθαρίστριες και δεν αναφέρουν πλέον ότι προσέρχονται μετά τη λήξη του σχολικού ωραρίου. Εναπόκειται στους Διευθυντές να κανονίζουν πότε θα προσέρχονται οι καθαρίστριες.
Η Γραμματέας πήρε το λόγο για να αναφέρει ότι η απάντηση του Προέδρου της σχολικής επιτροπής διαφοροποιείται από τα όσα αναφέρθηκαν από τον Δήμαρχο στη συνάντησή του με το ΔΣ της Ένωσης τον Δεκέμβριο για την οποία έχει γίνει σχετική έγγραφη ενημέρωση από την Ένωση προς τους εκπροσώπους των μελών.
Η Άλκ. Καβάσιλα ανέφερε ότι δεν υπάρχει κάτι νεώτερο εκ μέρους του Δημάρχου σε σχέση με όσα ειπώθηκαν στη συνάντηση με το ΔΣ της Ένωσης. Αναφέρθηκε επιπλέον στην δική της εμπειρία από το σχολείο στο οποίο συμμετέχει στο ΔΣ του Συλλόγου, το 1ο Χολαργού, όπου εκεί η καθαρίστρια ισχυρίζεται ότι στη σύμβασή της με τη σχολική επιτροπή δεν αναφέρεται ωράριο και άρα δικαιούται να προσέρχεται οποτεδήποτε μέσα στην ημέρα για να εκτελεί το έργο της καθαριότητας.
Η πρόεδρος Όλ. Διώτη ρώτησε την Άλκ. Καβάσιλα πώς θα προχωρήσουμε στο συγκεκριμένο θέμα. Η Άλκ. Καβάσιλα απάντησε ότι θέλει να δει τι θέλουν να κάνουν και οι άλλοι Σύλλογοι.
Η γραμματέας ρώτησε εάν η Επιτροπή έχει διαμορφώσει κάποια θέση.
Η απάντηση της κ. Καβάσιλα ήταν ότι έχουν κάνει τα τυπικά και περιμένει την επόμενη εβδομάδα που θα συνεδριάσει η Επιτροπή Πρωτοβάθμιας να δει τι θα γίνει. 
Η πρόεδρος επανήλθε λέγοντας ότι πρέπει να οργανωθεί κάποια κλιμάκωση της δράσης για την καθαριότητα και ποια θα μπορούσε να είναι αυτή.
Στη συνέχεια η Άλκ. Καβάσιλα έθεσε το θέμα των ορίων αναφέροντας ότι επίκειται η συνεδρίαση της ΔΕΠ (Δημοτική Επιτροπή Παιδείας). Πρότεινε δε να δει ο Σύλλογος το αίτημά του για μετεγκατάσταση του σχολείου. Ανέφερε ότι πάγια πρόταση της Ένωσης και της ίδιας ως μέλους της ΔΕΠ τα προηγούμενα χρόνια είναι η δημιουργία ενός δημοτικού σχολείου στην κοινότητα του Χολαργού. Την πρόταση αυτή έχει κάνει και ο Δήμος. Ενός σχολείου που θα μπορούσε να εκτονώσει την κατάσταση που επικρατεί σήμερα και στο 1ο Δημοτικό Χολαργού και στο 1ο Δημοτικό Παπάγου και όχι μόνον στο 5ο Δημοτικό Χολαργού. Επίσης ανέφερε ότι η Ένωση έχει ζητήσει από τον Δήμαρχο να κανονίσει ένα ραντεβού με την ΚΤΥΠ στο οποίο θα πάνε από κοινού, το ΔΣ της Ένωσης και ο Δήμαρχος, για συζητηθούν όλα τα κτιριακά θέματα των σχολείων του Δήμου. 
Το μέλος Β. Μπαλάφας πήρε τον λόγο και ανέφερε ότι συμφωνεί να υπάρχει μια κοινή γραμμή για το νέο σχολείο γιατί αυτό θα βοηθήσει όλους. Είναι σωστή η πρωτοβουλία να πάτε από κοινού στην ΚΤΥΠ. Ανέφερε επίσης ότι γνωρίζει από τη δουλειά του ότι η ΚΤΥΠ χτίζει σχολεία και ιδιαίτερα ενδιαφέρεται για την εξοικονόμηση ενέργειας και την πράσινη ενέργεια. Πρότεινε δε να χρησιμοποιηθούν οι δυο αυτοί όροι στη συνάντηση με την ΚΤΥΠ.
Η Άλκ. Καβάσιλα συνέχισε λέγοντας ότι καθαριότητα και όρια έχουν προτεραιότητα και όποια άλλα θέματα ζητηθούν από τους Συλλόγους. Όπως πχ ένα θέμα που απασχολεί και γίνεται συζήτηση είναι η στατική επάρκεια των σχολικών κτιρίων. Εάν γίνονται μέσα στα πλαίσια που ορίζει ο νόμος επιθεωρήσεις από τους αρμόδιους και εάν υπάρχουν σχετικές εκθέσεις. Θα πρέπει να βρείτε τα σχέδια του σχολείου και να υπάρξει ανατροφοδότηση. Στο δικό μου σχολείο έχουμε τα σχέδια.
Στο σημείο αυτό η Άλκ. Καβάσιλα αποχώρησε.
Τον λόγο πήρε η πρόεδρος και έθεσε το θέμα πώς θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε το θέμα της καθαριότητας μετά την επιστολή του κ. Πετράκη.
Το λόγο έλαβε η αντιπρόεδρος Ελ. Καϊτσα και ανέφερε ότι κατά την άποψή της θα πρέπει να κινηθούμε μέσω της Ένωσης καθώς και ότι δεν μπορούμε να σηκώσουμε το θέμα μόνοι μας.
Η Γραμματέας ανέφερε ότι με την ιδιότητά της του μέλους του ΔΣ της Ένωσης θα ενημερώσει αύριο την Ένωσης για την επιστολή απάντησης του κ. Πετράκη. Την κοινή επιστολή-αίτημα του Συλλόγου και της Διευθύντριας του σχολείου την έχει ήδη κοινοποιήσει προς την Ένωση. Ωστόσο, ο Σύλλογος έχει αυτοτέλεια και πρέπει να κινηθεί άμεσα για να υπάρξει συνέχεια στη διεκδίκηση του αιτήματος.
Το μέλος Ζ. Μπέκα πρότεινε να ζητηθεί άμεσα από τον Σύλλογο συνάντηση με τον Δήμαρχο για το θέμα.
Το μέλος Β. Μπαλάφας ανέφερε ότι τον ενδιαφέρει να λυθεί το θέμα και όχι ποιος θα το λύσει. Δήλωσε δε ότι συμφωνεί με την παραπάνω πρόταση της αντιπροέδρου. Πρότεινε επιπλέον να συζητήσει ο Σύλλογος το θέμα και με τον κ. Πετράκη.
Το μέλος Ζ. Μπέκα ανέφερε ότι δεν υπάρχει τίποτα να συζητήσουμε με τον κ. Πετράκη αφού η άποψή του υπάρχει καταγεγραμμένη στην επιστολή που μας έστειλε.
Το μέλος Γιάννης Ακρίδας πήρε το λόγο και είπε ότι συμφωνεί με τη γραμματέα ως προς το να κοινοποιηθεί η επιστολή στην Ένωση Γονέων αφού το θέμα της καθαριότητας αφορά όλα τα σχολεία του Δήμου. Πρότεινε δε, σε περίπτωση που δεν γίνει οποιαδήποτε ενέργεια σχετικά εκ μέρους της Ένωσης μέσα σε 15 ημέρες, τότε να ζητήσουμε συνάντηση με τον κ. Πετράκη ή και με τον Δήμαρχο.
Το μέλος Ζίνα Μπέκα επέμεινε ότι ο Σύλλογος έχει αυτοτέλεια και δεν χρειάζεται να αναμένει την Ένωση Γονέων πριν προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια.
Η αντιπρόεδρος Έλ. Καϊτσα πήρε το λόγο και είπε ότι συμφωνεί με την πρόταση του Γ. Ακρίδα. Να ενημερώσουμε την Ένωση και επιπλέον πρότεινε να ενημερωθούν και όλοι οι Συλλόγοι. Δήλωσε ότι δεν συμφωνεί να συναντηθεί μόνον το ΔΣ του Συλλόγου με τον Δήμαρχο.
Στο σημείο αυτό τέθηκαν σε ψηφοφορία οι δύο προτάσεις : α) να ενημερωθεί η Ένωση Γονέων για την επιστολή του Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής ΠΕ αλλά ταυτόχρονα να προχωρήσει το ΔΣ σε επόμενη ενέργεια για το θέμα της καθαριότητας.    ΝΑΙ ψήφησαν : Αν. Γιαννικοπούλου και Ζίνα Μπέκα και β) να κοινοποιηθεί προς το ΔΣ της Ένωσης η παραπάνω επιστολή και σε περίπτωση που δεν προβεί αυτό σε οποιαδήποτε ενέργεια μέσα σε 15 ημέρες να προχωρήσει ο Σύλλογος σε οποιαδήποτε περαιτέρω ενέργεια σχετικά με το εν λόγω θέμα. ΝΑΙ ψήφισαν : Όλ. Διώτη, Ελ. Καϊτσα, Β. Μπαλάφας και Γ. Ακρίδας.
Γίνεται συνεπώς δεκτή κατά πλειοψηφία η δεύτερη πρόταση. Η γραμματέας αναλαμβάνει να κοινοποιήσει την επόμενη ημέρα την παραπάνω επιστολή στο ΔΣ της Ένωσης Γονέων.
Μετά από αυτά εισέρχεται η συζήτηση στα θέματα της ημερήσιας διάταξης.
  
Θέμα 1ο : Οργάνωση αποκριάτικης γιορτής 

Η πρόεδρος ζήτησε ενημέρωση σχετικά με την οργάνωση. Η γραμματέας ανέφερε ότι έχουμε λάβει χορηγία 80 ευρώ από τα σούπερ μάρκετ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ. Το μέλος Β. Μπαλάφας ανέφερε  ότι και η ομάδα για τη μουσική και τους εμψυχωτές είναι ενήμεροι για την ώρα προσέλευσης. Το  μέλος Ζ. Μπέκα ανέφερε ότι η αίθουσα θα είναι στολισμένη από το πάρτι του νηπιαγωγείου που θα γίνει το πρωί.  Η
αντιπρόεδρος και το μέλος Β. Μπαλάφας ανέλαβαν να ψωνίσουν ό,τι χρειάζεται σε ποτά και είδη πάρτι (πιάτα, ποτήρια κλπ) από το σούπερ μάρκετ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ  με την χορηγία του παραπάνω ποσού.
Η πρόεδρος ζήτησε από τα μέλη του ΔΣ να παραβρίσκονται στην αίθουσα μια ώρα νωρίτερα πριν την ώρα έναρξης του πάρτι, δηλαδή στις 6μμ, για την προετοιμασία της αίθουσας και του μπουφέ.  
Στο σημείο αυτό η αντιπρόεδρος ανέφερε ότι η εικόνα της σχετικής ανάρτησης στη σελίδα του facebook είναι θολή και δεν διαβάζεται. Το μέλος Β. Μπαλάφας ανέφερε ότι η ανάρτηση έγινε από την εικόνα της ανάρτησης στο blog και παρά την προσπάθειά του δεν γινόταν καλύτερα.  Η αντιπρόεδρος ανέφερε ότι οι γονείς δεν ενημερώνονται και θα ήταν καλύτερα να μοιράζουμε χαρτάκια στα παιδιά. 
Η πρόεδρος υπενθύμισε ότι ήταν απόφαση του ΔΣ πέρυσι να μην μοιράζουμε χαρτάκια γιατί έχει σημαντικό κόστος.
Το μέλος Γ. Ακρίδας ανέφερε ότι θα μπορούσε να αναλάβει τη φωτοτυπήσει τις ανακοινώσεις του ΔΣ χωρίς κόστος.

2ο Θέμα : Πασχαλιάτικο παζάρι

Η πρόεδρος έθεσε το θέμα διοργάνωσης και φέτος πασχαλιάτικου παζάριού. Η ίδια δήλωσε ότι είναι θετική. Θετικά απάντησαν και η γραμματέας, η αντιπρόεδρος και τα μέλη Γ. Ακρίδας και Ζ. Μπέκα. Αρνητικά το μέλος Β. Μπαλάφας.
Μετά από διαλογική συζήτηση αποφασίστηκε η πραγματοποίηση πασχαλιάτικου παζαριού Παρασκευή 30 (μετά τη λήξη του σχολικού ωραρίου στις 13.15) και Σάββατο 31 Μαρτίου το πρωί.
Η πρόεδρος ανέλαβε να συνεννοηθεί με την εκπαιδευτικό των εικαστικών για να συντονίσει τα παιδιά να προετοιμάσουν κατασκευές που θα διατεθούν στο παζάρι.
Η γραμματέας πρότεινε να διατεθούν στο παζάρι τσάντες με το λογότυπο του Συλλόγου οι οποίες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τα ψώνια τώρα που καταργήθηκαν οι πλαστικές σακούλες.
Η πρόταση έγινε δεκτή και τα μέλη Β. Μπαλάφας και Ζ. Μπέκα ανέλαβαν να αναζητήσουν σχετικές προσφορές.

4ο Θέμα: Λέσχη Φιλαναγνωσίας και αγορά  βιβλίων

Προτάθηκε από την πρόεδρο το θέμα αυτό για συζήτηση προκειμένου να εγκριθεί το σχετικό κόστος. Η πρόεδρος ενημέρωσε ότι η Λέσχη Φιλαναγνωσίας ξεκίνησε και υπάρχει συμμετοχή και στα δύο τμήματα που οργανώθηκαν, περίπου 20 παιδιά. Πρότεινε να εγκριθεί το ποσό των 50 ευρώ για να αγοραστούν βιβλία που θα τα
επεξεργαστούν τα παιδιά που συμμετέχουν στη δράση αυτή και μετά τη λήξη της θα δωριστούν από τον Σύλλογο στη δανειστική βιβλιοθήκη του σχολείου.
Η πρόταση εγκρίνεται ομόφωνα όπως διατυπώθηκε.

5ο Θέμα :Ερώτημα σχετικά με την αντισεισμική θωράκιση του κτιρίου του σχολείου μας.  

Η πρόεδρος ανέφερε ότι συζήτησε το θέμα με τη Διευθύντρια του σχολείου, κ. Μάσσου αλλά εκείνη δεν γνωρίζει ο,τιδήποτε σχετικά λόγω του ότι είναι καινούρια στο σχολείο και προέτρεψε να απευθυνθούμε στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.
Το παριστάμενο μέλος του Συλλόγου και εκπρόσωπος στην Ένωση, Ελένη Χατζηγεωργίου, πήρε το λόγο και είπε ότι ενημερώθηκε από τον πρόεδρο της Επιτροπής Υλικοτεχνικών υποδομών της Ένωσης ότι διενεργείται ανά διαστήματα έλεγχος και συντάσσεται σχετική έκθεση. Επίσης και στο blog της ΑΣΓΜΕ υπάρχει αναφορά για το θέμα.
Η πρόεδρος ανέφερε ότι θα πρέπει να ενημερωθούμε για την ύπαρξη της σχετικής έκθεσης και να λάβουμε γνώση αυτής.
Το μέλος Β.  Μπαλάφας ανέφερε ότι είναι σημαντικό να γνωρίζουμε εάν έχει γίνει ο έλεγχος.
Ομόφωνα αποφασίζεται να ερωτηθεί η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου για τη διενέργεια του  ελέγχου αντισεισμικής προστασίας στο σχολείο και να ζητηθεί η σχετική έκθεση. Το μέλος Ζ. Μπέκα αναλαμβάνει τη σύνταξη του σχετικού εγγράφου.

6ο Θέμα: Σύσταση Επιτροπής σύνταξης νέου Καταστατικού, ενημέρωση μελών Συλλόγου σχετικά με το υπάρχον. 

Η πρόεδρος έλαβε το λόγο και ανέφερε ότι θα πρέπει να προετοιμαστούμε για το νέο καταστατικό σύμφωνα με την απόφαση της γενικής συνέλευσης.
Το μέλος Ζ. Μπέκα ανέφερε ότι θα πρέπει στόμα με στόμα να κινητοποιηθούν οι γονείς ώστε να υπάρχει η αυξημένη απαρτία που χρειάζεται. Επιπλέον κατέθεσε την πρότασή της να δημιουργηθεί μια επιτροπή για τη σύνταξη και την επεξεργασία ενός νέου και σύγχρονου καταστατικού το οποίο θα κοινοποιηθεί στους γονείς μόλις ολοκληρωθεί. Πρότεινε ως μέλη της Της επιτροπής αυτής την ίδια, ως μέλος του ΔΣ καθώς και τα μέλη του Συλλόγου  Ελένη Χατζηγεωργίου και Δώρα Ευαγγελίδου.
Το μέλος Β. Μπαλάφας πρότεινε να ανακοινωθεί σε όλους τους γονείς η σύσταση της επιτροπής για την περίπτωση που κάποιος επιθυμεί να συμμετέχει.
Η πρόεδρος ανέφερε ότι η πρόταση αυτή εμπεριέχεται στο σχετικό θέμα της ημερήσιας διάταξης και εάν κάποιος επιθυμούσε να συμμετάσχει θα έπρεπε να ήταν σήμερα παρών.
Η γραμματέας ανέφερε ότι η επιτροπή δεν μπορεί να είναι μεγάλο σχήμα αφού δεν θα μπορεί να λειτουργήσει και να προχωρήσει γρήγορα στη σύνταξη σχεδίου. Ωστόσο το σχέδιο του καταστατικού που θα συνταχθεί θα κοινοποιηθεί σε όλους τους γονείς και θα αναρτηθεί για διαβούλευση για να μπορέσει οποιοσδήποτε το επιθυμεί να κάνει τη δική του σχετική πρόταση, η οποία θα περάσει και από συζήτηση στη σχετική ΓΣ.
Την παραπάνω άποψη διατύπωσε και το μέλος Ζ. Μπέκα. Επιπλέον ανέφερε ότι οποιοδήποτε εκ νέου κάλεσμα θα καθυστερήσει τη διαδικασία.
Τέθηκαν σε ψηφοφορία η δύο προτάσεις : α) να προχωρήσει η σύσταση της επιτροπής σύμφωνα με την παραπάνω εισήγηση από το μέλος Ζ. Μπέκα. ΝΑΙ ψήφισαν: Όλ. Διώτη, Αν. Γιαννικοπούλου και Ζ. Μπέκα. ΟΧΙ ψήφισαν : Ελ. Καϊτσα, Β. Μπαλάφας και Γ. Ακρίδας. Και β) να γίνει ανοιχτό κάλεσμα σε όλους τους γονείς σύμφωνα με την παραπάνω πρόταση του μέλους Β. Μπαλάφα. ΝΑΙ ψήφισαν : Ελ. Καϊτσα, Β. Μπαλάφας και Γ. Ακρίδας. ΟΧΙ ψήφισαν: Όλ. Διώτη, Αν. Γιαννικοπούλου και Ζ. Μπέκα.
Λόγω έλλειψης πλειοψηφίας η λήψη απόφασης επί του θέματος μεταφέρεται στην επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ.

Στο σημείο αυτό λόγω παρελεύσεως της ώρας αποφασίζεται η συζήτηση και η λήψη απόφασης επί του υπ’ αριθ. 3 θέματος της Ημερήσιας Διάταξης να μεταφερθεί στην επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ.
Άλλο θέμα για συζήτηση δεν υπάρχει γι’ αυτό λύεται η συνεδρίαση. 


Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ     Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου