Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΣΕ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΣ




ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

5ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ  ΧΟΛΑΡΓΟΥ



Πρακτικό Συγκρότησης Διοικητικού Συμβουλίου σε Σώμα



Την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018, ώρα 19.45, στην καφετέρια Garden 4, στο Χολαργό, συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, που αναδείχθηκε μετά τις αρχαιρεσίες της 18ης Οκτωβρίου 2018, προκειμένου να συγκροτηθεί σε σώμα

Παρόντες: Ζίνα Μπέκα, Αναστασία Γιαννικοπούλου, Δώρα Ευαγγελίδου, Όλγα Διώτη, Ντενίζ Γαλάνη, Αλεξάνδρα Παπαϊωάννου και Παναγιώτης Τάγκαλης. Διαπιστώθηκε απαρτία και ξεκίνησε η συζήτηση.

Το λόγο έλαβε η Ζίνα Μπέκα, η οποία με την ιδιότητα της αναδειχθείσας πρώτης σε ψήφους συμβούλου, κατά τις αρχαιρεσίες του Συλλόγου, ζήτησε: 1) Από την Αναστασία Γιαννικοπούλου να τηρήσει πρακτικά και β) από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, την συγκρότηση αυτών σε σώμα και την ανάδειξη του Προεδρείου.

Τον λόγο έλαβε η Ζίνα Μπέκα και πρότεινε για τη θέση του Προέδρου την Αναστασία Γιαννικοπούλου. Η Ντενίζ Γαλάνη πρότεινε την Ζίνα Μπέκα. Η Ζίνα Μπέκα δεν αποδέχθηκε αυτή την πρόταση και ζήτησε, ει δυνατόν, να υπάρξει ομοφωνία στην ανάδειξη του Προέδρου.

Ακολούθησε μυστική ψηφοφορία, κατά την οποία η Αναστασία Γιαννικοπούλου έλαβε 6 ψήφους και η Ζίνα Μπέκα μία. Κατόπιν τούτου Πρόεδρος αναδείχθηκε η Αναστασία Γιαννικοπούλου.

Για τη θέση του Αντιπροέδρου, η Πρόεδρος πρότεινε την Δώρα Ευαγγελίδου, πρόταση, η οποία κατόπιν μυστικής ψηφοφορίας, έγινε ομόφωνα δεκτή και έτσι Αντιπρόεδρος αναδείχθηκε η Δώρα Ευαγγελίδου

Για τη θέση του Γραμματέα η Αντιπρόεδρος πρότεινε τη Ζίνα Μπέκα, πρόταση, η οποία κατόπιν μυστικής ψηφοφορίας έγινε ομόφωνα δεκτή και έτσι Γραμματέας αναδείχθηκε η Ζίνα Μπέκα.

Για τη θέση του Ταμία έθεσε υποψηφιότητα ο Παναγιώτης Τάγκαλης, την οποία υποψηφιότητα στήριξαν η Όλγα Διώτη και Ντενίζ Γαλάνη. Η Πρόεδρος πρότεινε την Όλγα Διώτη και η Γραμματέας την Αλεξάνδρα Παπαϊωάννου. Η Αντιπρόεδρος πρότεινε την Ντενίζ Γαλάνη. Η Όλγα Διώτη, η Ντενίζ Γαλάνη και η Αλεξάνδρα Παπαϊωάννου δεν αποδέχτηκαν την πρόταση. Ακολούθησε μυστική ψηφοφορία με υποψήφιο για την θέση του ταμία τον Παναγιώτη Τάγκαλη. Κατά την ψηφοφορία αναδείχθηκαν τέσσερα (4) λευκά ψηφοδέλτια και τρία (3) με το όνομα Παναγιώτης Τάγκαλης.

Επαναλήφθηκε η μυστική ψηφοφορία κατά την οποία αναδείχθηκαν πέντε (5) ψηφοδέλτια με το όνομα Παναγιώτης Τάγκαλης και δύο (2) λευκά ψηφοδέλτια. Κατόπιν τούτου Ταμίας αναδείχθηκε ο Παναγιώτης Τάγκαλης.

Στο σημείο αυτό μετά την ανάδειξη του Προεδρείου του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, πρακτικά κράτησε η Γραμματέας, Ζϊνα Μπέκα και προτάθηκαν, ομόφωνα, προς συζήτηση τα ακόλουθα θέματα:

1) Καθορισμός χρόνου τακτικών συνεδριάσεων του ΔΣ

2) Θέμα καθηγήτριας Γαλλικών και καθηγήτριας εικαστικών

3) Διαχείριση facebook και blog, κοινοποίηση πρακτικών στο blog του Συλλόγου

4) Ταμειακό θέμα

5) Συνάντηση με Διευθύντρια σχολείου κα Μάσσου και αίτηση για παραχώρηση σχολικού χώρου από Σχολική Επιτροπή

Θέμα 1

Η Γραμματέας πρότεινε να συνεδριάζει το ΔΣ δύο φορές το μήνα, μία Κυριακή και μία Τετάρτη. Ακολούθησε διαλογική συζήτηση, όπου τα μέλη εξέθεσαν τις απόψεις τους και εγκρίθηκε ομόφωνα να εφαρμοστεί πιλοτικά το πρόγραμμα των συνεδριάσεων δύο φορές το μήνα, μία Κυριακή και μία Τετάρτη. Κατ’ εξαίρεση η επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018, στον χώρο του σχολείου.

Θέμα 2

Η Ντενίζ Γαλάνη ενημέρωσε το ΔΣ ότι η δασκάλα των Γαλλικών, κατά δήλωσή της, απασχολείται στις ώρες της ευέλικτης ζώνης και ότι, αν ελευθερωθεί από τις ώρες αυτές, θα έχει χρόνο να συστήσει δύο τμήματα γαλλικών, ώστε να μοιραστούν τα 25 παιδιά της Ε΄ τάξης που παρακολουθούν το μάθημα. Συμφωνήθηκε ομόφωνα να μιλήσει επ’ αυτού η Πρόεδρος με την κα Μάσσου. Για την δασκάλα των εικαστικών συμφωνήθηκε ομόφωνα να υλοποιηθεί η απόφαση της από 10-10-2018 Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου μας για έγγραφη παράσταση στην Πρωτοβάθμια

Θέμα 3

Συμφωνήθηκε ομόφωνα α) να ζητηθεί από τον Βαγγέλη Μπαλάφα η παράδοση στη Γραμματέα της διαχείρισης της σελίδας του Συλλόγου στο f/b, και β) η διαχείριση του blog να γίνεται από την Πρόεδρο και τη Γραμματέα.

Προτάθηκε από την Πρόεδρο και αποφασίστηκε ομόφωνα να έρθει σε συνεννόηση με τον Τάκη Πραπαβέση, γονέα μαθητών της Α΄ Δημοτικού, IT analyst, ειδήμονα σε θέματα μέσων κοινωνικής δικτύωσης, για να υποστηρίξει την ενίσχυση της σελίδας στο f/b και του blog.

Τέθηκε σε ψηφοφορία η πρόταση της κοινοποίησης των πρακτικών των συνεδριάσεων του ΔΣ στο blog του σχολείου. Υπέρ ψήφισαν: Γιαννικοπούλου, Μπέκα, Τάγκαλης, Γαλάνη Παπαϊωάννου. Κατά ψήφισαν: Ευαγγελίδου και Διώτη.   

Θέμα 4

Ο Ταμίας, Παναγιώτης Τάγκαλης, έθεσε θέμα διαχείρισης του ταμείου του Συλλόγου και κατόπιν διαλογικής συζήτησης έγινε ομοφώνως αποδεκτό να ακολουθηθεί η πρακτική της οικονομικότερης προσφοράς για τους γονείς.

Θέμα 5

Συμφωνήθηκε ομόφωνα να ζητηθεί συνάντηση γνωριμίας του νέου ΔΣ με το Σύλλογο των Διδασκόντων και προτάθηκε ημερομηνία συνάντησης η Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018. Η Γραμματέας ενημέρωσε ότι θα απουσιάζει εκτός Ελλάδος.

Συμφωνήθηκε ομόφωνα να συνταχθεί, άμεσα, έγγραφο αίτημα προς την Σχολική Επιτροπή για την παραχώρηση των αναγκαίων αιθουσών (αίθουσα ισογείου & αίθουσα βιβλιοθήκης) στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Χολαργού προκειμένου να χρησιμοποιηθούν από τον Σύλλογο Γονέων για τη διεξαγωγή των ακόλουθων προγραμμάτων: Α) Θεατρικού εργαστηρίου παιδιών Β) Λέσχης Φιλαναγνωσίας για παιδιά  Γ) Σχολής Γονέων.

Η Γραμματέας δήλωσε ότι, με την ιδιότητα της αναδειχθείσας πρώτης σε ψήφους συμβούλου, η Εφορευτική Επιτροπή της παρέδωσε, το πρακτικό των εκλογών, τα ψηφοδέλτια, τον εκλογικό κατάλογο και τη σφραγίδα του Συλλόγου. 

Ο Ταμίας δήλωσε ότι του παραδόθηκαν από την Εφορευτική Επιτροπή 86 αποδείξεις με αριθμούς από 79 έως 164 και 430 Ευρώ. Επίσης δήλωσε ότι το ταμείο του Συλλόγου την 20η Οκτωβρίου 2018 διαθέτει 1.067,88 ΕΥΡΩ.

Συμφωνήθηκε ομόφωνα να ενημερωθούν οι Δημοτικές Αρχές και η Ένωση Γονέων Παπάγου Χολαργού για το αποτέλεσμα της συγκρότησης του νέου ΔΣ.. Αποφασίστηκε ομόφωνα να ενημερωθεί, ο πίνακας ανακοινώσεων του σχολείου, η σελίδα του fb και το blog για τη συγκρότηση του νέου ΔΣ.

Άλλο θέμα για συζήτηση δεν υπάρχει γι’ αυτό λύεται η συνεδρίαση.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Αναστασία Γιαννικοπούλου                               Ζίνα Μπέκα

Η ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ                                           Ο ΤΑΜΙΑΣ

Δώρα Ευαγγελίδου                                          Παναγιώτης Τάγκαλης

ΤΑ ΜΕΛΗ

Όλγα Διώτη

Ντενίζ Γαλάνη

Αλεξάνδρα Παπαϊωάννου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου