Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017Πρακτικό Συνεδρίασης Διοικητικού Συμβουλίου


Την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017, ώρα 19.00, συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου προκειμένου να αποφασίσει επί των κατωτέρω θεμάτων της ημερησίας διάταξης:
  1. Ενημέρωση για τη σχολική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου και τα ρούχα της παρέλασης.
  2. Λοιπές δραστηριότητες που μπορούμε να εντάξουμε στο πρόγραμμα
  3. Άλλες δράσεις και περιπάτους
  4. Χριστουγεννιάτικη Γιορτή

Παρόντες :Όλγα Διώτη, Πρόεδρος, Έλενα Καϊτσα Αντιπρόεδρος, Αναστασία Γιαννικοπούλου, Γραμματέας, Παναγιώτης Τάγκαλης, Ταμίας, Βαγγέλης Μπαλάφας, Γιάννης Ακρίδας και Ζίνα Μπέκα μέλη. Διαπιστώνεται απαρτία και ξεκινά η συζήτηση.
Πριν την έναρξη της συζήτησης των θεμάτων της Ημερήσιας Διάταξης το λόγο έλαβε η Πρόεδρος προκειμένου να ενημερώσει για το Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στις 17.10. και τις αποφάσεις που λήφθηκαν εκεί για τα σχολεία, στη συνεδρίαση του οποίου ήταν παρούσα. Ειδικώτερα ανέφερε ότι : Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αποφασίστηκε η αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου στα πλαίσια της οποίας το ποσό των 264.500 € που δεν διατέθηκε στις καλοκαιρινές εργολαβίες λόγω των εκπτώσεων που χορηγήθηκαν από τον πλειοδότη εργολάβο, αποφασίστηκε να διατεθεί στα σχολεία με τη μορφή προμήθειας ηλεκτρονικού εξοπλισμού (ηλεκτρονικοί υπολογιστές, συσκευές προβολής, φαξ κλπ ). Κατά τη συνεδρίαση δεν διευκρινίστηκε ποιου είδους εξοπλισμό θα λάβει κάθε σχολείο. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί είχε ζητήσει την παροχή 10 ηλεκτρονικών υπολογιστών. Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος η διαδικασία για την αγορά και την διανομή του εν λόγου εξοπλισμού δεν προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί πριν περάσουν 3 μήνες .  Επιπλέον στην προαναφερόμενη αναμόρφωση συμπεριλήφθηκε η συντήρηση του ανελκυστήρα του σχολείου, ποσού 7.500€, αίτημα που το ΔΣ του Συλλόγου είχε θέσει στο Σχολικό Συμβούλιο του Σεπτεμβρίου, είχε γίνει αποδεκτό από τη Διευθύντρια και το Σύλλογο Διδασκόντων και είχε κατατεθεί στη συνέχεια εγγράφως προς το Δήμο. Αναμένουμε και γι’ αυτό να δούμε την πραγματοποίησή του.
Στη συνέχεια συζητήθηκαν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ως εξής : 

Θέμα 1ο : Ενημέρωση για τη σχολική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου και τα ρούχα της παρέλασης.

Το λόγο έλαβε η Πρόεδρος η οποία και ανέφερε ότι το θέμα έθεσαν επίμονα οι γονείς της Δ’ τάξης των οποίων τα παιδιά θα παρελάσουν φέτος για πρώτη φορά υποστηρίζοντας ότι το κόστος για την αγορά της στολής είναι αρκετά υψηλό και για κάποιους απαγορευτικό. Ιδιαίτερα το κόστος της ζακέτας που έχει ζητηθεί από το σχολείο είναι περίπου 20€, δηλαδή αρκετά ακριβή. Η Πρόεδρος ενημέρωσε ότι έθεσε το θέμα στη Διευθύντρια και εκείνη συμφώνησε αντί για μπλε ζακέτα να φορέσουν τα παιδιά μπλε πουλόβερ που είναι πιο εύκολο να αγοραστεί και είναι επίσης πιο οικονομικό. Έχει μοιράσει δε σε όλους σχετική ανακοίνωση. Επιπλέον η Πρόεδρος ζήτησε την έγκριση των μελών του ΔΣ προκειμένου να κοινοποιήσει στους γονείς της Δ’ τάξης σχετική προσφορά από βιοτεχνία ώστε να γίνει ομαδική παραγγελία και να υπάρξει καλύτερη τιμή.
Το λόγο έλαβε το μέλος Γιάννης Άκρίδας και ρώτησε εάν η στολή της παρέλασηε αφορά τη Διευθύντρια. Η Πρόεδρος απάντησε θετικά.
Το λόγο έλαβε το μέλος Βαγγέλης Μπαλάφας ο οποίος συμφώνησε να σταλεί προς τους γονείς η παραπάνω επιστολή.
Το λόγο έλαβε η Γραμματέας η οποία ανέφερε ότι θα πρέπει να υπάρχει ενδιαφέρον από το Σύλλογο για τη στολή της παρέλασης ώστε να είναι ομοιόμορφη και καλή η παρουσία του σχολείου. Πρότεινε δε αφενός να ζητηθεί από τους μαθητές της ΣΤ’ τάξης που αποφοιτούν όσοι θέλουν να αφήσουν ολοκλήρη ή κομμάτια της στολής στο σχολείο ώστε να δημιουργηθεί απόθεμα και για τους μαθητές της επόμενης σχολικής χρονιάς. Αφετέρου δε να αγοραστεί από το ταμείο του Συλλόγου 1-2 στολές για να μείνουν στο σχολείο και να τις διαχειρίζονται ανάλογα οι υπεύθυνοι για την παρέλαση εκπαιδευτικοί.
Το λόγο έλαβε ο Ταμίας, Παναγιώτης Τάγκαλης και είπε ότι εκείνος προτείνει να αγοραστούν από το ταμείο του Συλλόγου τα μαντήλια για τα κορίτσια και οι γραβάτες για τ’ αγόρια των δύο τάξεων της Δ’ τάξης αφού 1-2 στολές δεν θα βοηθούσαν ιδιαίτερα. Τα κομμάτια αυτά θα παραμείνουν στο σχολείο και για τις επόμενες χρονιές.
Μετά από διαλογική συζήτηση αποφασίστηκε ομόφωνα α) να προωθηθεί προς τους γονείς της Δ’ τάξης η προσφορά που έλαβε η Πρόεδρος για την αγορά της στολής της παρέλασης β) να αγοραστούν συνολικά 40 κομμάτια γραβάτες  και φουλάρια που θα δωθούν στους μαθητές της Δ’ τάξης και θα επιστραφούν στο σχολείο για την επόμενη παρέλαση και τις επόμενες χρονιές και γ) να υπάρξει ανακοίνωση-παρότρυνση προς τους μαθητές της ΣΤ’ μετά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου να αφήσουν όσοι το επιθυμούν τη στολή ή κομμάτια της στολής στο σχολείο για τους μαθητές των επόμενω ετών. Η Αντιπρόεδρος δήλωσε ότι έχει και μπορεί να αφήσει στο σχολείο μια στολή.

2ο Θέμα : Λοιπές δραστηριότητες που μπορούμε να εντάξουμε στο πρόγραμμα

Το λόγο έλαβε η Αντιπρόεδρος και ενημέρωσε ότι το εργαστήρι δημοσιογραφίας θα ξεκινήσει το Νοέμβριο. Επίσης ότι η δασκάλα της Στ’ της υποσχέθηκε να τη βοηθήσει με τα μικρότερα παιδιά για τις μικρές αγγελίες.
Στη συνέχεια η Πρόεδρος ανέφερε ότι κατά την άποψή της θα πρέπει να συνεχίσουμε με τις δραστηριότητες που έχουμε δρομολογήσει και εφόσον υπάρξει συγκεκριμένη πρόταση για νέα δραστηριότητα να την εξετάσουμε εκ νέου.
Η Αντιπρόεδρος ενημέρωσε ότι στη σελίδα του Facebook έχει έρθει προσφορά για μαθήματα ρομποτικής. Επίσης πρότεινε να γίνει κάποια δράση και για τη δανειστική βιβλιοθήκη από την Επιτροπή Βιβλιοθήκης που δεν έχει δραστηριοποιηθεί.
Η Γραμματέας πρότεινε τη δημιουργία Λέσχης Φιλαναγνωσίας. Το ερώτημα είναι ποιος θα μπορούσε να την οργανώσει και να την «τρέξει». Πρότεινε να διερευνηθεί εάν θα μπορούσε να γίνει σχετική πρόταση στον Χρήστο Δημόπουλο (συγγραφέα-παρουσιαστή της παιδικής εκπομπής Ουράνιο Τόξο στην ΕΡΤ) ο οποίος είναι Χολαργιώτης.
Η Αντιπρόεδρος επίσης ανέφερε ότι θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί το β’ μέρος του προγράμματος της «ΣΚΥΤΑΛΗΣ» που είχε γίνει πέρυσι στην Ε’ τάξη, στους μαθητές της φετινής Στ’ τάξης.

3ο Θέμα : Άλλες δράσεις και περιπάτους

Το λόγο έλαβε η Πρόεδρος η οποία είπε ότι για τον Οκτώβριο έχει προγραμματιστεί η βραδυνή ξενάγηση στο Αστεροσκοπείο στην οποία υπάρχει ήδη μεγάλη συμμετοχή. Πρότεινε το μήνα Νοέμβριο να μην προγραμματιστεί κάποια δράση ενόψει προετοιμασίας της ΓΣ αν και η ίδια θα ήθελε κάποια ξενάγηση σε αρχαιολογικό χώρο.
Η Έλενα Καϊτσα, Αντιπρόεδρος, πρότεινε να διοργανωθεί το Νοέμβριο επίσκεψη στο μουσείο παιχνιδιών που πρόκειται να ανοίξει τις επόμενες ημέρες και θεωρεί ότι θα έχει πολύ ενδιαφέρον.
Η Πρόεδρος πρότεινε να αναλάβει εάν το επιθυμεί τη σχετική διοργάνωση της επίσκεψης η Αντιπρόεδρος. Η Ελ. Καϊτσα δήλωσε ότι αυτό το διάστημα είναι πιεσμένη με επαγγελματικές υποχρεώσεις και δεν μπορεί να την αναλάβει.
Το λόγο έλαβε η Γραμματέας Αν. Γιαννικοπούλου για ενημερώσει για την προτεινόμενη δράση για το μήνα Δεκέμβριο. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι μετά από τη σχετική πρόταση προς το ΔΣ του μέλους του Συλλόγου Μάριου Ζαχαριάδη, μπαμπά του Γ2, για επίσκεψη στο θεματικό πάρκο «Οι Μυστικοί Κόσμοι του Ευγένιου Τριβιζά», επικοινώνησε με τη διοργανώτρια και έχει την ακόλουθη ενημέρωση : Πρόκειται για μια διαδραστική ξενάγηση σε χώρους διαμορφωμένους ανάλογα με διάφορα παραμύθια του συγκεκριμένου Συγγραφέα. Τα παιδιά σε κάθε χώρο θα συμμετέχουν σε διαφορετική δραστηριότητα. Η ξενάγηση γίνεται σε ομάδα με ξεναγό για μια ώρα. Το κόστος εισόδου είναι 6€/ άτομο ενήλικα ή παιδί. Η ομάδα προηγείται μεμονομένων επισκεπτών. Αναφέρθηκε ότι έχει γίνει ήδη μια προκράτηση για 100 άτομα την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 5μμ.
Συμφωνείται ομόφωνα από τους παριστάμενους η διοργάνωση της παραπάνω επίσκεψης.
Η Πρόεδρος πρότεινε για τον Ιανουάριο να προγραμματιστεί παρακολούθηση θεατρική παράστασης και ζήτησε από  τα μέλη του ΔΣ στην επόμενη συνεδρίαση να καταθέσουν σχετικές προτάσεις. 

4ο Θέμα: Χριστουγεννιάτικη Γιορτή

Το λόγο έλαβε η Πρόεδρος για να ενημερώσει πριν τη συζήτηση του εν λόγω θέματος ότι η Εικαστικός του σχολείου είναι σύμφωνη με την πρόταση για τη ζωγραφική από τα παιδιά με τη συνδρομή της ημερολογίου και ήδη τα τμήματα έχουν ξεκινήσει τη δημιουργία του. Απομένουν οι προσφορές για την εκτύπωση.
Το λόγο έλαβε το μέλος Βαγγέλης Μπαλάφας και ανέφερε ότι έχει ήδη ζητήσει από γνωστό του τυπογράφο προσφορά για την εκτύπωση είτε 300 είτε 400 ημερολογίων. Η σχετική διαφοροποίηση αλλάζει το κόστος ανά ημερολόγιο . Μόλις τη λάβει υποσχέθηκε να την προωθήσει στα μέλη του ΔΣ.
Το λόγο έλαβε το μέλος Ζίνα Μπέκα και υποσχέθηκε ότι και εκείνη θα καταθέσει τις επόμενες ημέρες σχετική προσφορά από τυπογράφο με τον οποίο έχει συνεργαστεί.
Η Αντιπρόεδρος Έλ. Καϊτσα ανέφερε ότι στα πλαίσια της εργασίας της συνεργάζεται με τυπογράφους και θα μπορούσε να προτείνει κάποιους για να δώσουν προσφορές. Ανέλαβε να προωθήσει τα σχετικά τηλέφωνα στον. Βαγγέλη Μπαλάφα, ο οποίος ανέλαβε να κάνει και τις τηλεφωνικές επικοινωνίες με αυτούς.
Στη συνέχεια και για τη διοργάνωση της χριστουγεννιάτικης γιορτής η Πρόεδρος πρότεινε να πραγματοποιηθεί με το τον ίδιο τρόπο όπως και πέρυσι. Πρότεινε ως ημερομηνία διεξαγωγής της μέχρι τις 20.12. γιατί μετά θα απουσιάζει.
Τέθηκε από την Πρόεδρο το θέμα της διεξαγωγής λαχειοφόρου αγοράς.
Το λόγο έλαβε ο Ταμίας Παναγιώτης Τάγκαλης και πρότεινε να υπάρξει η αγορά ενός μεγάλου δώρου, το οποίο θα μπορούσαμε να το αγοράσουμε και με πίστωση και να το εξοφλήσουμε εκ των υστέρων. Κατά την άποψή του αυτή η τακτική θα μπορούσε να φέρει περισσότερα έσοδα. Επίσης η κλήρωση να γίνει από πριν και να καταγραφούν οι τυχεροί σε λίστα ώστε να ενημερωθούν στη συνέχεια.
Το μέλος Βαγγέλης Μπαλάφας πρότεινε να πωληθούν οι λαχνοί από τις προηγούμενες ημέρες και η κλήρωση να γίνει από πριν ώστε να αποφύγουμε τη διαδικασία που κρατά πολύ χρόνο.
Η Αντιπροέδρος Έλενα Καϊτσα ανέτεινε ότι οι περισσότεροι λαχνοί πωλούνται την ημέρα της γιορτής. Επίσης πρότεινε αντί για παζάρι να πωλούνται έναντι μικρού αντιτίμου είτε κρέπες είτε ζεστό κρασί που θα φτιάχνονται εκείνη την ώρα.
Η Πρόεδρος δήλωσε ότι προτιμά τη λαχειοφόρο όπως γίνεται κάθε χρόνο.
Η Γραμματέας πρότεινε να ανατεθεί από νωρίς η έρευνα για τη συλλογή δώρων στο μέλος του Συλλόγου Ευτυχία Γραμματικάκη, η οποία πέρυσι είχε σημειώσει μεγάλη επιτυχία στη συλλογή των δώρων.  Η πρόταση έγινε από όλους αποδεκτή.
Το μέλος Ζίνα Μπέκα πρότεινε να απευθυνθούμε στον μπαμπά της Α’ τάξης κ. Σπίγγο που διατηρεί ταξιδιωτικό γραφείο για να μας κάνει μία προσφορά.
Μετά από διαλογική συζήτηση αποφασίστηκε η οργάνωση της χριστουγεννιάτικης γιορτής να γίνει με τον ίδιο τρόπο όπως και πέρυσι την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου στο χώρο του σχολείου.
Μετά τη λήξη της συζήτησης των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης συζητήθηκαν και τα ακόλουθα θέματα :
Η Αντιπροέδρος πρότεινε για το επικείμενο πάρτι να αγοραστούν κάποια επιπλέον σημαιάκια για να στολιστί και η μεγάλη αυλή. Αποφασίστηκε ομόφωνα να αγοραστούν από το κατάστημα Jumbo επιπλέον σημαιάκια μέχρι το συνολικό κόστος των 10€.
Σε σχέση με την καταβολή της ετήσιας συνδρομής ενόψει και της συμμετοχής των ταμειακά ενήμερων μελών στην επικείμενη ΓΣ αποφασίστηκε ομόφωνα να σταλεί προσωπική ενημέρωση στους γονείς κάθε μαθητή με χαρτάκι στην τσάντα για το σχετικό ποσό και τη χρονική διάρκεια κατά την οποία ο ταμία θα τις συγκεντρώνει. Η Γραμματέας ανέλαβε να στείλει στον Ταμία το σχέδιο του κειμένου και αφού διαμορφωθεί τελικά ανάλογα και με το χρόνο που θα είναι διαθέσιμος ο Ταμίας για τη συγκέντρωση των ποσών να εκτυπωθεί από τον Ταμία και να μοιραστεί η σχετική ανακοίνωση στους μαθητές.
Το παριστάμενο μέλος του Συλλόγυ Ελένη Ανδρουτσοπούλου μαμά της Α’ τάξης ενημέρωσε ότι από πληροφορίες που είχε από τον γιο της δεν υπάρχει χαρτί στις τουαλέτες. Ζήτησε να διευκρινιστεί το θέμα.
Η Αντιπρόεδρος ανέφερε ότι υπάρχουν ψείρες στο σχολείο και ζήτησε να ενημερωθούν οι γονείς και να ζητηθεί να προβούν σε ταυτόχρονη αντιμετώπιση με ταυτόχρονη επέμβαση.
Ομόφωνα αποφασίστηκε ότι η επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 1.11.17 την ίδια ώρα.
Άλλο θέμα για συζήτηση δεν υπάρχει γι’ αυτό λύεται η συνεδρίαση.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                              Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου