Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018


ΕΓΓΡΑΦΟ ΓΙΑ ΚΟΙΝΟ ΑΙΤΗΜΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ



Προς: Τον Πρόεδρο Σχολικής Επιτροπής Α΄βάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Χρήστο Πετράκη.
 Κοιν: κ. Ηλία Αποστολόπουλο, Δήμαρχο Παπάγου-Χολαργού κα Μαρία Αθανασάκου, Αντιδήμαρχο Παιδείας Δήμου Παπάγου-Χολαργού - Ένωση Γονέων Δήμου Παπάγου -Χολαργού

Χολαργός, 18.1.2018

ΘΕΜΑ: Κοινό Αίτημα της Διευθύντριας  και του Συλλόγου  Γονέων & Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου σχετικά με την Καθαριότητα Σχολικού Χώρου κατά τη διάρκεια του Σχολικού Ωραρίου.

Αξιότιμε κύριε Πετράκη,

Με την παρούσα επιστολή μας θα θέλαμε να θέσουμε υπόψη σας το θέμα της καθαριότητας του σχολείου μας  ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου (πρωϊνή καθαριότητα) . Όπως γνωρίζετε, παρότι στη σχετική σύμβαση χρηματοδότησης της Σχολικής Επιτροπής από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ καθώς και στην αντίστοιχη της Επιτροπής με την Εργολάβο καθαρισμού  στο συγκεκριμένο έργο προβλέπεται ο καθημερινός άψογος καθαρισμός των σχολικών αιθουσών, των κοινοχρήστων χώρων κλπ του Σχολείου στα χρονικά πλαίσια του κανονισμού του ωρολογίου προγράμματος του Σχολείου,  στην πραγματικότητα η σχολική καθαρίστρια αναλαμβάνει εργασία το μεσημέρι, περί ώρα 13.00, με αποτέλεσμα ο σχολικός χώρος καθόλη τη διάρκεια που τα παιδιά μας βρίσκονται σε αυτόν και μάλιστα ήδη από το πρώτο διάλειμμα να παραμένει βρώμικος. Η τακτική αυτή δημιουργεί  χωρίς αμφιβολία εστίες μόλυνσης και μικροβίων, ιδίως στις τουαλέτες, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται  σοβαρά προβλήματα υγιεινής για τα παιδιά μας. Από τον Μάιο του 2017 και μέχρι σήμερα με την πρόσληψη και απασχόληση  Επιστάτη στο Σχολείου μας, στα πλαίσια του σχετικού προγράμματος του ΟΑΕΔ, το παραπάνω πρόβλημα έχει ως ένα βαθμό αντιμετωπιστεί, δεδομένου ότι ο Επιστάτης συνδράμει το κρίσιμο χρονικό διάστημα στην καθαριότητα των κοινοχρήστων χώρων του
σχολείου. Ωστόσο το πρόγραμμα απασχόλησης  Επιστάτη στο σχολείο μας  βαίνει στο τέλος του (Μάρτιος 2018) και πολύ σύντομα τα παιδιά μας θα βρεθούν και πάλι αντιμέτωπα με συνθήκες υγιεινής ανεπίτρεπτες για σχολικό χώρο. Θεωρούμε συνεπώς  επιβεβλημένη την παρουσία και την απασχόληση της σχολικής καθαρίστριας καθόλη τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου.
Θα θέλαμε ως εκ τούτου να γνωρίζουμε με ποιο τρόπο προτίθεστε να εξασφαλίσετε μετά τη λήξη της σύμβασης απασχόλησης του Επιστάτη την πρωινή καθαριότητα στο σχολείο μας ώστε να διασφαλιστούν οι αναγκαίες συνθήκες υγιεινής για τα παιδιά μας.

Η Διευθύντρια

Μαρία Μάσσου

Για το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων

Η Πρόεδρος       Η Γραμματέας 
     
Όλγα Διώτη      Αναστασία Γιαννικοπούλου
(6996511136)      (6977316072)

   Το ως άνω έγγραφο   – κοινό αίτημα με την κ. Μάσσου κατατέθηκε στο Δήμο Πάπάγου-Χολαργού και έλαβε αριθ. πρωτ. 1452/19.1.2018.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου